Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η… «δολοφονία  χαρακτήρα» του Φίλη

Αυτός είναι ο όρος  που επέλεξε για να ονοματίσει τις κρίσεις  των αντιπάλων του  για το, υπονομευτικό του πολιτισμού, έργο του, ο για κακή μας μοίρα ,πληθωρικός υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης,
«Με λένε χονδρό, απαίδευτο, και ότι φορώ πράσινα μπλουζάκια» και «δολοφονούν τον χαρακτήρα μου» είπε με αγανακτισμένο παράπονο τύπου Μάρθας Βούρτσης, σχεδόν δακρυσμένος, ο θρασύτατος, πρώην στρατευμένος κονδυλοφόρος της Αριστεράς, λες και είναι ψέματα.
Ασφαλώς είναι χονδρός
και μάλιστα αντιαισθητικά, πολύ χονδρός.          Δεν είναι ο μόνος. Πάσχει, γιατί η παχυσαρκία και μάλιστα η υπερβολική σαν του Φίλη,  είναι ασθένεια ,ανεξάρτητα από τα αίτια. Όπως όλοι στα κιλά του, δεν κινείται εύκολα, δεν ανεβαίνει σκάλες , δεν τρέχει , δεν χορεύει , δύσκολα μπαίνει και πιο δύσκολα βγαίνει σε συμβατικό αυτοκίνητο, δεν μπορεί να πλυθεί ούτε να σκουπισθεί  μόνος του ,  τον ντύνουν άλλοι με ειδικά ρούχα, του δένουν τα κορδόνια, δεν στέκεται χωρίς στήριγμα όρθιος, μπαίνει μόνος στο ασανσέρ, λαχανιάζει αμέσως  τον πιάνει υπνηλία και κοιμάται την ώρα που μιλάει, νοιώθει ένοχος για κάθε μπουκιά, ή γουλιά αλκοόλ, ακούει συνέχεια τις ίδιες μονότονες και ενοχλητικές  παροτρύνσεις για αδυνάτισμα συγγενών και φίλων, και συνειδητοποιεί ότι  δικαίως  προκαλεί τον σαρκασμό , την αηδία και τον οίκτο όλων.
Ασφαλώς είναι απαίδευτος και μάλιστα εγκληματικά απαίδευτος. Δεν είναι ο μόνος. Στον χώρο της αριστεράς η πλειοψηφία των κονδυλοφόρων είναι στρατευμένοι και επαναλαμβάνουν δογματικά την ίδια κασέτα προπαγάνδας χωρίς ίχνος δημιουργικότητας , με απούσα την φαντασία, μια εκχειλίζουσα ιδιοτελή σκοπιμότητα. Παρανόμως όμως είναι υπουργός. αν είναι αληθής η άποψη ότι ήταν απλά  ένας αιώνιος πρωτοετής  φοιτητής. Και είναι μάλλον τεκμηριωμένη η κατηγορία αφού ούτε μία απλή φωτοτυπία,  ούτε ακόμη τον αριθμό του πτυχίου του δεν δημοσιοποίησε ποτέ. Αντίθετα δια του παραδείγματός του καθιέρωσε στα βιογραφικά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αντί του όρου «απόφοιτος»  τον όρο «σπούδασε» ή «ασχολήθηκε»  πχ μαθηματικά ή οικονομικά κτλ. Τώρα που ,πόσο με ποίον  και πώς ασχολήθηκε με το γνωστικό αντικείμενο που επέλεξε , είναι περιττή λεπτομέρεια στα τυπικά προσόντα των αριστερών κυβερνητικών.

Δυστυχώς αυτήν την κραυγάζουσα ανεπάρκεια, ακόμη και για  απλά θέματα της καθημερινότητας, που υφίσταται ο Ελληνικός λαός, μόνον σε ορεσίβιους ξυλοκόπους που προσπαθούν να παίξουν πόλο χωρίς να ξέρουν να κολυμπούν  συναντά κανείς.  
Ασφαλώς το «πράσινο μπλουζάκι» που φορά –κατά κανόνα λιγδιασμένο στην κοιλιά ,όπως όλων των χονδρών-σε ώρες εργασίας ως υπουργός, υποβαθμίζει και προσβάλει  τον ή τους συνομιλητές του.
Παντού στον κόσμο  στις κοινωνικές ή επαγγελματικές  σχέσεις στην πολιτική, υπάρχει ένα πρωτόκολλο ευγενείας και ένδυσης. Κάθε  πολιτισμένος οικοδεσπότης κάθε σοβαρός ανώτερος λειτουργός  ή  πραγματικά ισχυρός παράγων  στην υφήλιο, φροντίζει να τιμήσει τον συνομιλητή του. Για τον λόγο αυτό ντύνεται συμβατικά και φοράει την καθιερωμένη  σαν ένδειξη τιμής και  σεβασμού προς τρίτον  γραβάτα.          Το ενδυματολογικό έτσι δεν «κλέβει» τις εντυπώσεις και σχόλια και αφήνει την ουσία να κυριαρχήσει. Δεν αποτελεί   θεμιτό και   υγιή αντικομφορμισμό η ιστορία του Τσίπρα με την γραβάτα  και των άλλων θλιβερών παρακολουθημάτων του. Είναι μία αγένεια,  είναι μία άγαρμπη, νοσηρή και επικίνδυνη εκδήλωση των ποικίλων κόμπλεξ που συντηρούν  διαχρονικά την αριστερή ουτοπία.
Ο Φίλης παραπονούμενος, ισχυρίζεται ότι είναι θύμα κάποιου ρατσισμού και από μια πλευρά  έχει δίκιο, Ο υπογράφων όπως και η  συντριπτική πλειοψηφία της σκεπτόμενης κοινωνίας   δηλώνει ότι είναι ρατσιστής όχι όμως ρατσιστής φύλλου έθνους ,φυλής, χρώματος ,ηλικίας, σωματικής ή πνευματικής  υγείας ,οικονομικής επιφάνειας ή καταγωγής κτλ.
Υπάρχει και ο θεμιτός, ο ενάρετος  ρατσισμός του πνεύματος και της ηθικής. Ναι, είναι θεάρεστο και επιβεβλημένο να διακρίνονται  οι σεμνοί από τους θρασείς , οι βλάκες από τους έξυπνους, οι εργατικοί από τους τεμπέληδες,  οι γενναίοι από τους θρασύδειλους, οι  απατεώνες και διεφθαρμένοι από τους έντιμους, οι ονειροπαρμένοι και αιθεροβάμονες δογματιστές θεωρητικοί  από τους ρεαλιστές λειτουργούς της κοινωνίας.
Πόσο μάλλον θα πρέπει να διακρίνονται και να λογοδοτούν  οι ευκαιριακοί σφετεριστές της εξουσίας τύπου Φίλη ,που διαστρεβλώνουν χυδαία   την ιστορία, τις παραδόσεις και   ότι  άλλο επέζησε μέσα από την  Τουρκοκρατία όπως η θρησκεία και η γλώσσα,  δηλητηριάζοντας  και καταδικάζοντας  παράλληλα τις επόμενες γενιές,  στην άγνοια , στην νωθρότητα δηλαδή στην πάσης φύσεως μιζέρια.  
Αν δεν θέλει τα  θεμιτά  δήθεν ρατσιστικά σχόλια εις βάρος του ο  Φίλης, ας παραιτηθεί από τον θώκο που λάθρα κατέχει. Η Ελλάς θα τον ευγνωμονεί.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου