Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Το… «καταραμένο»  γραφείο Πρωθυπουργού  Θεσσαλονίκης.
Ομιλούμε για την σκοπιμότητα ,τα κριτήρια και τις μεθόδους, βάσει των οποίων διορίζονται οι πάσης φύσεως κρατικοί λειτουργοί, από τους Υπουργούς μέχρι τους κλητήρες, οι οποίοι γίνονται φαίνεται, σε περιπτώσεις σαν την χώρα μας , υπό το βάρος κάποιας  πατροπαράδοτης …κατάρας.
Στην Ελλάδα, όπως στον υπόλοιπο άγουρο πολιτικά κόσμο, η κατάληψη κάποιας διακεκριμένης θέσης στο δημόσιο είναι κατά κανόνα το έπαθλο,
η αναγνώριση, και η εξόφληση «συμμαχικών δήθεν αγωνιστικών γραμματίων» ή το αντάλλαγμα κάποιας, αθέμιτης συνήθως , πολιτικής συναλλαγής, με το εξής καταστροφικό επακόλουθο που πολλοί ονομάζουν  επιεικώς «πελατειακές σχέσεις»: Δεν διορίζονται, κατά την λογικήν, οι ικανότεροι βάσει των  αναγκών, αλλά δημιουργούνται τεχνικά περιττές ανάγκες, προκειμένου να ικανοποιηθούν  διάφορες κομματικές υποχρεώσεις ή οι συντροφικοί, φιλικοί και οικογενειακοί δεσμοί, ανεξαρτήτως της επάρκειας των διοριζομένων . 
Πρόκειται περί  επαναλαμβανόμενου μέγιστου πολιτικού εγκλήματος . Δεν βλάπτει τόσο ,ο μισθός που παίρνουν οι υπεράριθμοι δήθεν λειτουργοί. Ας τον έπαιρναν και να έμεναν σπίτι τους. Θα ήταν ένα περιττό αλλά συγκεκριμένο και διαχειρίσημο «χαράτσι» . Αυτοί όμως δημιουργούν νέα γραφεία , επιπλώσεις , εξοπλισμούς , ενοίκια , φρουρές , αναλώσιμα , και πρόσθετες προσλήψεις ημετέρων πολλαπλασιάζοντας έτσι τις  άσκοπες και φαύλες δημόσιες δαπάνες που καλύπτονται  πανάκριβα και ανεύθυνα  από δανεικά.  Η βλακώδης αυτή σπατάλη είναι βλαπτική και κολάσιμη, αλλά  πάλι δεν είναι το μείζον  καταστροφικό  επακόλουθο της… κατάρας.
Οι κυρίες και οι κύριοι αυτοί, όντας άνευ χρησίμου αντικειμένου, «σκαρφίζονται» διάφορα αντικείμενα, δήθεν κοινωνικού ελέγχου της διαπλοκής ή δικαίας κατανομής ανύπαρκτου πλούτου, και ενός σωρού άλλων λαϊκίστικων τίτλων για ανύπαρκτες ή περιττές  δράσεις, τα οποία  επενδύουν με διάφορα πρόχειρα τρικ και νομικίστικα ανοσιουργήματα προκειμένου να καλύπτουν την φαύλη βουλιμία τους .
Αυτή η «κατάρα» εκτρέφει το τέρας της γραφειοκρατίας που προκαλεί πέραν της ταλαιπωρίας των πολιτών, ένα ιλιγγιώδες κόστος λειτουργίας του κράτους , άπειρες ευκαιρίες διαπλοκής, φοροδιαφυγής, και  «αρπαχτής» και φυσικά την αποθάρρυνση υγειών επενδυτών.
Αυτό είναι το έγκλημα  κατά του λαού που τον υποχρέωσε στα, άλλως περιττά, οδυνηρά  μνημόνια.
Το «κερασάκι» στο καταραμένο και φαύλο όργιο των κομματικών «συντροφικών αποκαταστάσεων» του ΣΥΡΙΖΑ, μετα τις δεκάδες περιττών  Υπουργείων, Υφυπουργείων και Γενικών ή  Ειδικών Γραμματειών  που αποτελούν την –θεός να την κάνει-Κυβέρνηση και μετα από την στελέχωση υπαρχόντων και υπό ίδρυση περιττών κατά το πλείστων  Οργανισμών, Συμβουλίων , Ινστιτούτων , Επιτροπών κτλ  με «ανερμάτιστα κομματόσκυλα του κερατά»  προέκυψε  και αυτό για πρώτη φορά,  στην Ελληνική ιστορία το «μοναδικής βλακείας» ρουσφετολογικό γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης. 
Με τι ακριβώς θα ασχολείται αυτό το γραφείο είναι  άγνωστο σε όλους, ίσως και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού ως γνωστόν αυτός δεν υλοποιεί, δεν εκτελεί , αλλά ελέγχει και συντονίζει, όπως ένας μαέστρος που δεν παράγει ήχο αλλά κατευθύνει τα ακούσματα από την ορχήστρα.
Μήπως 2-3 μέρες την βδομάδα θα πηγαίνει στην Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός για να συντονίζει το κυβερνητικό έργο επειδή είναι συμπρωτεύουσα ; Θα τηλεφωνεί στους εν Αθήναις Υπουργούς  με υπεραστική χρέωση ή θα ασχολείται μόνο με το με το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης που έχει παραμελήσει ; Μήπως το έκανε για να μην κουράζονται  με πρόσθετο ταξίδι, οι από Βορρά επίσημοι επισκέπτες μας; Ή μήπως το έκανε για να ξεφεύγει καμιά φορά  από την « γκρίνια» της υπό  πολιτική χρεοκοπία της « Ν. Παππάς &Σία» ΕΠΕ που επιχειρεί σπασμωδικά στου Μαξίμου;
Τίποτα από αυτά . Απλά είναι ένα άλλο ένα «καθρεφτάκι» για την εναπομείνασα δημοκοπική οπισθοφυλακή, δηλαδή για να συγκρατήσει  τους λίγους  υποανάπτυκτους πολιτικά  νεαρούς οπαδούς του κόμματος,   με την βοήθεια  της …κατάρας.
Με την ίδια ρατσιστική και καταραμένη Συριζέϊκη λογική της «υποχρεωτικής  γυναικείας ποσόστωσης» και της «άνευ επαρκούς μόρφωσης και εμπειρίας εκτίναξης άγουρων στελεχών  στα ύπατα αξιώματα» με την οποία  τοποθετήθηκε η 30χρονη Υπουργός Εργασίας  μία  άλλη 28χρονη  ομορφούλα ,με «πλούσια τα ελέη» κοπελούδα, βραβευμένη στο φεστιβάλ Ν. Ορεστιάδας, ερασιτέχνης ηθοποιός, με τοξικές σπουδές και εμπειρίες αριστερής ακτιβίστριας , αναλαμβάνει ως Διευθύντρια. Τι να πει κανείς εκτός από το  «Πάρτ΄αυγό και κούρεψτο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου