Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ ή ΟΜΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΎΜΕΝΟΣ;




Η κατατεθείσα επισήμως, τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και εις τα ομόφυλα ζευγάρια, μέσω κάποιου είδους πολιτικού γάμου, όπως και παροχή σε αυτά του δικαιώματος της υιοθεσίας, έχει σηματοδοτήσει και στην χώρα μας μία αρκετά έντονη αντιπαράθεση.

Σε άλλες εποχές το όλο θέμα θα ήταν απλά ένα αντικείμενο θεατρικών επιθεωρήσεων και κωμωδιών, πηγή  σοκαριστικών ανεκδότων, και καφενειακού χαβαλέ.

Πράγματι. Η εικόνα αντιστοίχησης των καθηκόντων της καθημερινότητας μίας γυναίκας ,νοικοκυράς και μάνας με έναν έστω και θηλυπρεπή άνδρα, είναι πολύ αστεία, και δικαιολογημένα προκαλεί το γέλιο στους αστούς , ενώ σε πιο λαϊκές περιοχές ήταν πάντα  η κλασσική αφορμή για «μπουγέλωμα και κράξιμο».

Την αντίδραση αυτή ,που την επέβαλαν οι νόμοι της φύσης ,με την εν λόγω τροπολογία ,οι ανθρώπινοι νόμοι, την καθιστούν ποινικό αδίκημα, διότι… οι αστοί  ,με το γέλιο τους , παραβιάζουν, υποβαθμίζουν και γελοιοποιούν  τα ιερά δικαιώματα των ατόμων με  σεξουαλικές ιδιαιτερότητες και παράλληλα παρακινούν σε έκνομες δράσεις τους λαϊκούς.

Ο πιο προοδευτικός Υπουργός Δικαιοσύνης που είχε ποτέ η Ελλάδα, ο με εξαιρετικά μεγάλες δημοκρατικές και όχι μόνο  ευαισθησίες περίφημος κος Ρουπακιώτης , μάλλον από τον Στάλιν εμπνεόμενος, εισηγήθηκε την πάταξη του «εγκλήματος γνώμης» . Η δημοκρατική  λογική του είναι η εξής:                                                                            
Αν κανείς εκφρασθεί δημόσια αρνητικά για τα καμώματα μίας μειοψηφίας όπως  οι πολίτες  ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανσέξουαλ) διαπράττει ποινικό αδίκημα και τιμωρείται.                                                                                                               
Ο παραλογισμός αυτός, για λόγους συνεταιρικής αβρότητας ,  μπήκε από την συγκυβέρνηση απλά στο ψυγείο και μετά από λίγο ο προοδευτικός υπουργός παραιτήθηκε και η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την  κυβέρνηση.                                                                                                
Αργότερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ,προκειμένου να συναγωνιστούν σε ανέξοδη και ανεύθυνη δήθεν δημοκρατικότητα και κοινωνική ευαισθησία τους αριστερούς  αντιπάλους τους (ντέρμπι των αιωνίων) «σήκωσαν» το θέμα και η ΝΔ προκειμένου να σωθεί η συγκυβέρνηση με τον δύονται πράσινο ήλιο, επανήλθε  και ψηφίσθηκε επί της αρχής στρογγυλεμένο .  
Ο  νέος υπουργός Δικαιοσύνης  κ Αθανασίουανακοίνωσε ότι «πλέον θα τιμωρούνται με φυλάκιση και πρόστιμο και όσοι υποκινούν, προκαλούν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδες προσώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό»

Πιο ύπουλος νόμος με τόσες πολλαπλές φασιστικές ερμηνείες ίσως να μην υπάρχει. Δηλαδή,

 Αν πει κανείς στον συμπαίκτη του στο καφενείο, που προσπαθεί να τον κλέψει στο τάβλι ή στην ξερή «άστα τα πούστικα», κινδυνεύει να φυλακισθεί και να πληρώσει πρόστιμο .

Αν αναφωνήσει  κανείς χαριτολογώντας  στο καφενείο  για κάποιο ανέλπιστο επίτευγμα ενός φίλου του «Α! τον πούστη» ή «βρε!  τον πούστη» κινδυνεύει επίσης.

Αν  δει κάποιον να κουνιέται περίεργα και προκλητικά μόνο από μέσα του να αναρωτηθεί με ασφάλεια  «μήπως πουστίζει;» ενώ ο  δημόσιος προβληματισμός του θα πρέπει να είναι κάπως έτσι «μήπως ο κύριος αυτός έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό;» για να απολαμβάνει  άφοβα την ελευθερία του.

Αν τέλος κάποιος θέλει να περιγράψει μία κακή, ενδεχομένως παράνομη και σίγουρα ανήθικη συμπεριφορά κάποιου  προς κάποιον άλλον θα πρέπει να ξεχάσει το «του φέρθηκε πούστικα»δηλαδή  αυτό που ο θυμόσοφος λαός έχει επιβάλει για αιώνες στην καθομιλουμένη, αν δεν θελήσει να μπλέξει με ανακριτές, προφυλακίσεις ,δικηγόρους κτλ.

Στην κατ’ άρθρο συζήτηση μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο προσδιορισμός του ύψους των ποινών που πρέπει να είναι μάλλον ανάλογες με τις υπόλοιπες λέξεις που χρησιμοποιούνται από τον λαό για «την διάκριση προσώπων βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού» όπως «κίναιδος ,αδελφή ή , ξεφωνισμένη, Λούλα, Κούλα, Πίτσα, φτερού κτλ» παρ όλο ότι τα ισόβια πρέπει  μάλλον να αποκλεισθούν.

Δυστυχώς αυτή είναι η  υποκριτική και αυτοδιαλυόμενη κοινωνία των μειονοτικών  υπέρ δικαιωμάτων , που την  ομοφοβία με την οποία διακατέχεται  η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της γης ,στην Δύση των παιδόφιλων, παιδεραστών , ναρκομανών και  πολιτών ΛΟΑΤ καταλήξαμε να ζούμε  ομοτρομοκρατούμενοι.

Εμ, μας χρωστούν ,εμ μας πήραν και το βόδι , λέει ο λαός.


Δημήτρης Α. Τόμπρας
Email: datompras@hotmail.com
site: http://platonikatoday.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου