Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Στις μέχρι σήμερα ομιλίες , άρθρα , συνεντεύξεις ,και εξαγγελίες σας είναι διάχυτη η αγωνία σας  δια την δημοκρατική ομογενοποίηση, και την ταξική εξίσωση όλων των μαθητών της επικράτειας ανεξάρτητα από  χρώμα ,την καταγωγή ,την θρησκεία και την οικονομική τους υπόσταση.
Τα μέτρα που έχετε προαναγγείλει, προκειμένου να βάλετε και εσείς  την δική σας ιδεολογική, γνωστική  και αισθητική  σφραγίδα στα καημένα τα παιδιά, αποσκοπούν σε μία  παιδεία με λιγότερες γνώσεις, λιγότερες εξετάσεις ,λιγότερες ώρες διδασκαλίας , λιγότερα μαθήματα ,λιγότερα σχολεία, λιγότερο κόπο, ελάχιστη άθληση αλλά περισσότερο διάλειμμα και  προφανώς περισσότερη σίτιση.
Γεννά περιέργεια πως παρά την ευαισθησία  σα
ς περί κάποιας ισοπεδωτικής  δημοκρατίας που διαρκώς  διατυμπανίζετε, δεν ψελλίσατε ακόμη τίποτα για   το πιο δραστικό μέτρο εμφανούς   εισοδηματικής ισοπέδωσης , αλλά και οικονομικής ανακούφισης των πλέον αδύναμων οικογενειών  ,όπως είναι  η επαναθέσπιση μίας ενιαίας πρακτικής και αισθητικά ανεκτής στολής, στην Δημόσια εκπαίδευση, όπως συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα πολιτισμένα κράτη.
Είναι προφανές ότι, η όποια οικονομική υπεροχή μέρους των μαθητών, πνίγεται στην ενδυματολογική ομοιογένεια ενός συνόλου και τοιουτοτρόπως τα παιδία των λαϊκών τάξεων , θα νοιώθουν ψυχολογικά  ισόβαρα  και ας δεν είναι, στην εκκίνηση του αγώνα της ζωής.  Μόνο  στις υποανάπτυκτες χώρες και στην Ελλάδα η στολή θεωρείται όπως η αριστεία ,η καθαριότης, οι καλοί τρόποι και το καλό γούστο ως όνειδος.
Μάλλον θα σας απασχολούν οι κοινωνικές παρενέργειες, μιας κατ’ εξοχήν δημοκρατικής ή σοσιαλιστικής αλλά και κομμουνιστικής εξισωτικής πράξης αφού σε όλα τα κράτη ,όλα τα χρόνια , η αναγκαία  κοινωνική ισοπέδωση που είναι το Α και το Ω της σοβαρής παιδείας και του στρατού πραγματοποιείται με την στολή. Θα προβληματίζεσθε μάλλον ότι με την στολή θα διακρίνεται  εύκολα η μαθήτρια Λυκείου από μία υπερβολικά μακιγιαρισμένη  κοσμική γυναίκα ή και από μία πόρνη πράγμα τραγικό για την αγορά. Τόσα  μπαράκια ,τόσες καφετέριες , τόσα ξενοδοχεία ωριαίας μίσθωσης , και όλες οι περιβάλλουσες επιχειρήσεις , σε καιρό κρίσις θα υφίσταντο σοβαρότατο  πλήγμα.  Πρόβλημα θα ήταν επίσης και στους μαθητές η ενιαία στολή χωρίς κουκούλα. Πως θα μπορούσαν άραγε  να κρύψουν  τα τατουάζ και  όλες τις  άλλες τρίχινες κομμωτικές επινοήσεις του οι οποίες αποτελούν την μοναδική παραγωγή κεφαλιού τους ; Θα καταλαβαίνανε τότε όλοι οι πολίτες και όχι μόνο οι γονείς το κατάντημα της σπουδάζουσας  (;) νεολαίας και θα απέδιδαν τα δέοντα φάσκελα σε αυτούς που δήθεν τους άγουν στην αρετή .  
Έπειτα είναι και το θέμα των καθηγητών. Πως είναι δυνατόν να μείνει απαρατήρητη η όλο και αυξανόμενη γενετήσια και πολλές φορές παρά φύση  συνάφεια μεταξύ  διδασκόντων και διδασκομένων στις χρονικές παρυφές της διδασκαλίας;  Πως είναι δυνατόν να τους ζητήσετε να είναι ανάλογα κόσμια ενδεδυμένοι και να έχουν την ανάλογη συμπεριφορά, ώστε να αποτελούν, όπως, οι προγενέστεροι τους, το ζωντανό παράδειγμα σοβαρότητας ενάρετης ζωής ; Πώς θα τους πείσετε ότι η γραβάτα ήταν είναι και θα  είναι η ένδειξη τιμής και σεβασμού προς τους υπολοίπους και όχι απλά ένα  ταξικό ενδυματολογικό διακριτικό, αφού τόσο εσείς όσο και άλλοι λεβέντες της αριστεράς μιμούνται τον εφηβοπρωθυπουργό μας  ακόμα και στα καπρίτσια του για τον  χρυσοφόρο θώκο.
Βάσει των ανωτέρω σας καλούμε  κ Υπουργέ  να ξαναδιαβάσετέ τον τίτλο σας που σας υποχρεώνει να εκ-παιδεύετε  τους νέους  να τους άγετε ,να τους καθ-οδηγείτε , που σημαίνει να τους δείχνετε εσείς τον ορθό δρόμο, να τους πείθετε ως  αρχηγός τους , δηλαδή να τους πειθαρχείτε, δηλαδή να τους εξομοιώνετε, ότι κάνει ο καλός προπονητής που προπονεί αυστηρά και έντονα την ομάδα και δεν ακούει την εξέδρα  για την ενδεκάδα.
Το ερώτημα είναι αν σκοπεύετε να επαναθεσπίσετε την στολή και την ευπρέπεια στα Δημόσια σχολεία που επικρατεί στα ιδιωτικά  προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία δημοκρατική εξομοίωση ;
ΥΣ. Η Εθνική μεγαλούργησε με τον Ρεχάγκελ, και προπονητής της σήμερα είναι πάλι Γερμανός με τον οποίο ελπίζουμε . Λέτε να ελπίσουμε στην διάσωση της παιδείας με κάποιο γερμανικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων με προαπαιτούμενο την στολή;

Δημήτρης Α. Τόμπρας
Email: datompras@hotmail.com







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου